Forum Pan-European.be

Pan European

 

2° Kuitenbijters 08/10/2005

Kuitenbijters Pan-European ST1300

 

Op Zaterdag 08/10 /2004 Toeristische Rondrit Vlaamse ArdennenPan European ST1300

De rit is +/- 180 km lang/kort.

1° Deel : De Pinte - Markt Oudenaarde (60 km)

2° Deel : Markt Oudenaarde - Kerzelareberg (60 km)

3° Deel : Kerzelareberg - De Pinte (60 km)
 

Vertrek : Samenkomst om 10:00 uur De Pinte - Koffie

1° Stop : 12:00 uur Oudenaarde Markt

2° Stop : 14:30 uur Kerzelareberg

Aankomst : 17:00 uur De Pinte - Koffie & Sandwich

 

Waar ga je nu weer heen?

“Waar ga je nu weer heen” is het eerste wat Black Beauty aan me vraagt, als mijn berijder Cees me komt halen. We gaan naar de Kuitenbijtersrit hoor ik hem zeggen, naar onze Belgische motorbroertjes en -zusters. Mijn kofferkont en zijwangen worden volgepropt met “catering” o.a. kokosmakronen….voor wie ook al weer?…..nee, ik noem geen namen Panneman. Laughing

Samen met het motorbroertje van Wout gaan we op pad. Het is mistig, weinig zicht…. dus in een matig tempo worden de eerste kilometers afgelegd. Er wordt gestopt bij een pompstation, onze berijders hebben zin in koffie. Na een kwartiertje rollen we verder richting Kruibeke voor onze eerste rendez-vous van de dag. Een afspraak met het motorbroertje van Panneman. We zijn ruim op tijd….

09.20 staat er op mijn tijdsdisplay als we met drie Pannen in de kleuren groen, rood en blauw op pad gaan richting De Pinte, de verzamelplaats voor de Kuitenbijtersrit, editie 2005. We rijden de Koningin Fabiolalaan op en ik ontwaar meer motorbroertjes in mijn koplamp. Ik wordt “geparkeerd”…..ruitje naar beneden….en het voorwiel naar links. We worden nog net niet op kleur en bandenmerk neergezet, maar het scheelt niet veel. Vanwaar deze “orders”…..? Voor de buurt soms….? Embarassed

Ik begroet mijn motorbroertjes en -zusters. Achter de haag staan onze berijders elkaar te begroeten en waarschijnlijk “koffieleuten”, want in de affiche van deze dag stond… Samenkomst: 10.00 uur - De Pinte – Koffie/koeksken.
Kort bij me staat een wel hele slanke “Pan”.
Het blijkt een Deauvilleke te zijn……”nooit” van gehoord. Later kreeg ze ook een bijzondere functie in het geheel van deze dag: Bezemwagen……

De “boys en girls” komen achter de haag vandaan en ik hoor iemand “breefing” roepen. Het was de akela van dienst die weer het nodige te melden had. Ik hoop dat ze nu beter naar zijn aanwijzingen en tips “luisteren” dan in de 2004-editie. We zullen het wel zien….

Punctualiteit……dus vertrekken….het is 10.30 uur. Een twintigtal motorbroertjes en -zusters, in een bonte mengeling van kleuren, zet zich in beweging. Voorrangsweg links en pats…de groep wordt gesplitst door een verkeerslicht. We zoeken elkaar weer op en smelten weer tot een groep samen.
Iedereen probeert zijn plekkie te vinden. Ik achter het motorbroertje van Diete en voor die van Panneman, daar weer achter het Deauvilleke, onze bezemwagen…..

Rekelberg, Molenberg, Wolvenberg en Katteberg…. Jongens wat een ‘”puisten” moesten er bedwongen worden via vooral kleine stuurwegen en over plaveisel waar ik een lichte pijn van kreeg in mijn “schokschouders”. Door mijn linker knipperoog ontwaarde ik ook nog de Paddestraat, een straatje waar je de rillingen van in je onderbuik krijgt. Na 1.5 uur hobbelen worden we opgelijnd op de markt van Oudenaarde….
We krijgen een uurtje rust….Onze berijders gaan lunchen…..

Rond éénen zie ik weer bolle wangen en buiken onze richting uitkomen. We moeten weer aan de slag voor de Oude Kwaremont, Paterberg en Koppenberg. Onderweg stond er iemand ons te kieken, die zich later op een door mijn berijder gemaakt kiekje “herkende” als een geit. Inzoomend was het onze “hoffotograaf “…. prayer
Steenbeekdries, Taaienberg, Ladeuze en Eikenberg passeerden we.
Ook kwamen we langs “ Nero’s gracht”, de Zeelstraat bij Zulzeke, voordat we op de Kerzelareberg werden geparkeerd voor de “theestop”…
We waren de drie laatste motards van de bende van deze dag……maar als eersten op deze parking….de “breefing”, van onze akela van dienst, had zijn uitwerking gemist… Shame on you

Ik stond op een mooie plaats om vanuit mijn koplamp het “theegebeuren” goed te kunnen gadeslaan. Het glas van mijn koplamp viel er bijna uit van verbazing. Enkele berijders van mijn motorbroertjes zag ik genieten van een goudgele rakker, waarschijnlijk een “zwaar” streekbiertje. Mijn berijder spuwt echt niet in zo’n mooi gevuld glas, sterker nog, hij is een groot liefhebber, maar hij begint pas van dit “ritueel” te genieten als hij me op een mooie slaapplaats heeft “ondergebracht”.
In een “groepsgebeuren” als dit, zou het verbruik van deze goudgele rakkers “uitgesloten” moeten zijn, om met elkaar “helder” te kunnen rondtoeren.

De Boigneberg, Varent, Foreest en Ganzenberg laten we achter ons.
In een knollenveld ontwaar ik een rijder die zijn streekbiertjes aan het dumpen is.
Ook reden we langs een veld waar enkele “dikbillen” rondliepen. Als je ze goed bekijkt lijkt het net of ze zich tegoed hebben gedaan aan “anabole steroďden” .
Koeien met dikke konten, machtige hamstrings en geen tieten meer over…..

De Steenberg, Bosstraat, Haaghoek, Leberg en de Berendries laten we achter ons om tenslotte weer in de Pinte te belanden. We worden wederom “opgelijnd” in de Koningin Fabiolastraat. Mijn ruit gaat in de hoogste stand en mijn voorpoot naar rechts. Enkele broertjes naast me doen hetzelfde…. Zo zien we er erg fors uit…. De overige 18 broers en zusters “deserteren” en staan er met geknepen ruit en het pootje naar links maar “ielig” bij. Later bleek dat wij vieren de dissidenten waren.
De akela van dienst zei dat bij de “de-briefing”. Een goede leer…. voor de volgende keer.

Achter de haag is het een gekakel…… waarschijnlijk ”sterke” verhalen over deze dag…
Er werd niet gezongen…..dus er is niemand jarig.
Glasgerinkel wel…dus er is wat te drinken.
Lekkere luchten komen mijn luchthappers binnen…..het ruikt naar pizza.

Ik krijg ook wat te drinken, maar dat is pas als ik me met mijn motorbroertje Wout op de wielen zet naar Nederland. Af en toe wordt ik heen en weer “geslingerd”, dat komt door de heupbewegingen van mijn berijder… een teken dat hij er plezier in heeft ( gehad)….

Ik wordt naast Black Beauty geplaatst in de garage. “Waar kom je vandaan?” is nu de vraag.
Nadat ik mijn belevenissen van deze dag heb verteld zegt ze het volgende:
Je moet die “motorbende” van je maar eens uitnodigen voor een 2-daagse motortocht door het noorden van Nederland. Een rondje in Holland met een passage over de Afsluitdijk.....
Kunnen ze mooi achter mij aan toeren en dan zal ik ze wat betreft de omgeving…. eens een “poepje laten ruiken”…. Nasty

Broertjes en zusters….. Lees mijn aanslagen op het toetsenbord;
Wat Black Beauty in haar kop(lamp) heeft zitten, heeft ze niet in haar kont(tassen) zitten…..
Dus een gewaarschuwde motard telt mee…..voor twee !!

Met de motorgroeten van......

BLUE BIRD

©2005 - Blue Bird-Pan-European.be

www.pan-european.be

STX1300 Pan-European-Site Map  mail Webmaster

30/06/2007