Forum Pan-European.be

Pan European

 

Hart van Holland - 24/09/2005

Hey Collega's,

Zaterdagmorgen 7.45h en we halen onze geliefde(Pan Wink )uit de garage.
De eerste afspraak is aan het RV punt Merksem waar we het buikje van mijn brommerke nog eens vullen met het gouden vocht.Tegen 8.15h komen er nog drie Pans de parking opgedraaid met Quattra,Wally en Walter.Drie Antwerpenaars in mijn gezelschap dat kan niet meer stuk Razz Razz Razz
Tegen 8.30h dus mooi op tijd vervoegd de ploeg van de Vlaanders,PanAlpina,Pantoffel,Carlos en Freddy zich ook bij ons zodat we kunnen vertrekken richting Nederland.
Het eerste gedeelte tot na de grens hebben we in een dichte mist moeten rijden zodat de mistlamp en fluovestjes goeddienst gedaan hebben.
(Mist Question Question Question .....en Diete was er toch niet bij Laughing Laughing Laughing )
Perfect op tijd(goed opgeleid door Filip Wink )kwamen we na een uurtje in Gorinchem aan.Op de parking stond BlueBird al geparkeerd in het gezelschap van een Bordeaux ST 1300 en ja hoor ....een vreemde eend in de bijt een FJR.
De berijders van die machines zaten binnen aan de koffie en tegen wij binnen kwamen had Cees al gezorgd dat deze voor ons ook klaar stond.Toch een fijne organisator hé die Cees Super Super Cees verraste mij ook nog met een label voor op mijn vest te naaien waar mijn macho lijfspreuk"BE A MAN RIDE A PAN"opstaat Bedankt Cees,tof van U
Na de koffie,om 10.00h vertrokken we dan aan de rit "HART VAN HOLLAND"
BlueBird nam de kop en wij volgden allen gedwee.Via de dijken van Arkel en Lexmond reden we richting Hamelen waar een een pracht van een slot passeerden.
Vervolgens via Haarzuilens en Vleuten kwamen we in Maarsendorp en naar Breukelen.Het werd ons al gauw duidelijk dat alle rijke Nederlanders niet naar Belgie gevlucht zijn want langs vele van die dijkwegen en pittoreske dorpjes staan mooie huizen met boten in de achtertuin aan de waterkant die moeilijk nog als roeibootje kunnen bestempeld worden.
Plots zagen we in Niewersluis(denk ik Embarassed )de Black Beauty staan en knijpt BlueBird de remmen dicht.Catering Cees had ditmaal de job uitbesteed aan Saskia en deze moest zeker niet onderdoen hoor Partyman Partyman We werden vergast op heerlijk koffie en koek(lekkere kokosmacrons Wink Wink )waarvoor onze welgemeende dank aan Saskia prayer prayer .De plaats waar we stonden was langs de ene kant van de weg echt idyllisch,waterkant met mooie boten en huizen en de andere kant de Militaire vrouwengevangenis.Of dit toeval was dat Saskia daar stond of het gemakkelijkshalve aan de voordeur was weet ik niet Laughing Laughing Laughing Laughing .
Na een halfuurtje hebben we afscheid genomen van de Cateringdienst en zijn we met buikje gevuld verder vertrokken richting Loenen en Vreeland.
BlueBird trok opnieuw de kop en loodste ons langs heel mooie en kleine wegen langs de vele riviertjes en grachten die Nederland rijk is.
Via Weesp,Driemond en Abcoude trokken we verder naar de Amstelhoek,Uithoorn,de Kwakel en Meije.
In Meije zijn we gestopt,sommigen dachten al dat we niet meer gingen stoppen met dit rijdend forum, voor de middagpauze waar we op aanraden van onze Nederlandse gastheren met z'n allen een broodje Hamburger Meije gegeten hebben.Goede keuze Heren Santé Santé
In de namiddag zijn we dan verder via Bodengraven,Hoge Brug en Hekendorp naar Haastrecht,Stolwijk,Vlist en Schoonhoven naar het eindpunt in Nieuwegein gereden.Rond 16.30h zijn we daar dan na een mooi 220km aangekomen en hebben we bij een laatste drankje en een kokosmacron die ik ergens op mijn brommerke gevonden had(bedankt Cees) afscheid genomen van onze Nederlandse gastheren.We hebben weer een mooi stukje Nederland mogen bekijken met de vele mooie dorpen en waterwegen.Flink wat bochtjes genomen en af en toe een merkteken achtergelaten van de voetsteuntjes.
Even nog een klein Fonske gedaan om de juiste richting van de autoweg te vinden(tja in Nederland schrijven ze soms allleen de nummers van de autostrade op de bordjes Laughing Laughing )en de Helga's waren nog niet wakker na een hele dag achter BlueBird gereden te hebben.Uiteindelijk toch de juiste richting en weg waren we naar Belgenland.
één voor één haakten mij collega's af om de juistweg naar hun thuisoorden te vinden en deze mooi rit zat er ook weer op.

BlueBird en Cees bedankt voor deze mooie rit en prachtige ontvangst
Zwager Fjr rijder en Collega Panrijder bedankt voor de gastvrijheid en het gezelschap in jullie land
Freddy,Quatra,Carlos,PanAlpina,Pantoffel,Wally en Walter bedankt voor het leuke gezelschap en de toffe rit .

Mijn brommerke en ik hebben en mooie en droge dag gehad en ben de glimlach en fonkelende oogjes thuisgekomen Cool Cool CoolTot een volgende rit

Ivan De Panneman

 

 

Vertrek : Gorinchem

Aankomst : Nieuwegein

Afstand : 250 km

Rijtijd : 5 uur

Route uitgezet en voorgereden door Blue Bird, Catering by Saskia.

www.pan-european.be

STX1300 Pan-European-Site Map  mail Webmaster

30/06/2007