Forum Pan-European.be

Pan European

 

17/04/2005 - Baie de la Somme /de l'Authie (FR)

  • Afstand : 550 km :

  • Rijtijd : 9 uur (RV's Nazareth)

  • Vertrek : RV Nazareth

  • Aankomst : Vliegveld Wevelgem / RV Nazareth

Download GPS Route

Hier zijn we dan weer.Word stilletjesaan een fulltime job dat verslag maken!!Zijn er nog liefhebbers?????

Na ca 720 km had ik gisterenavond echt de moed niet meer om achter de PC te kruipen(en was volgens mijn echtgenote die dag ook al veel te lang met mijn tweede liefde ‘De Pan”op stap geweest dat ik maar wat moest afkicken).
Het was een lange maar een heel mooie rit.
S’Morgensvroeg vertrokken (6.15h) naar eerste RV punt te Kruibeke waar ik met Quatro afspraak had om 6.45h.Samen zijn we dan via de E 17 naar de tweede RV in Nazareth gereden.Daar stonden al Panrijders die van nog verder kwamen te wachten.Stilletjes aan groeide de groep verder aan zodat we tegen 7.30h met een groep van 11 PanEuropean en één ex PanEuropean(weet niet meer met wat hij nu rijd) vertrokken naar de Franse grens.
Ook daar stonden er al drie Panners te wachten die van de Kuststreek kwamen.
Stipt 8.00h(of toch ongeveer)nam Carlos het voortouw en kon de eigelijke rit beginnen.
Via autostrade zijn we dan richting Arras gereden die we juist voor de Péage verlaten hebben.
Van daaruit hebben we dan een stuk verder via Nationals onze weg vervolgd richting kust.
Onderweg nog even vlug gestopt voor een koffiepauze(zou Diete mee georganiseerd hebben??)
Eens aan baai van de Somme aangekomen scheen de zon volop en was het echt genieten.
Daar hebben we onze bolides even aan de kant gezet zodat we konden genieten van de mooie uitzichten over de baai.
Vervolgens verder gereden richting Port De Tréport waar je een heel mooi vergezicht had over de krijtrotsen.Zoals je op de bijgaande foto’s kan zien is deze streek weinig gekend maar ongewoon prachtig om zien.
Vervolgens een stuk via het binnenland onze lei(ij)der gevolgd naar de baai van L’Authie waar het genieten was op een terras.Carlos had wel wat boekhoudkundige problemen met de plaatselijke middenstand maar dat werd snel opgelost.
Hierna werden er stilletjesaan een paar zenuwachtig dat hun benzinetank aan het slinken was en werd er rondgekeken om ook deze een terras te laten doen.Denk dat de meest op dat moment nog wel twee of drie blokjes hadden op het display maar Bernards ziekte is waarschijnlijk besmettelijk.
Akkoord,je kan beter te vroeg gaan tanken dan iets te laat,en zeker in Frankrijk want de benzinestations die Zondagnamiddag open zijn en waar je zonder een Franse CB kan tanken zijn niet dik bezaaid.
Na een paar omzwervingen in de buurt toch eindelijk een station gevonden dat geopend was.Denk dat de uitbaatster danig schrok dat er zo plots 15 motoren op haar oprit stonden en hun bakjes voldeden.
Van daaruit nam Filip het roer over en werden de kleine vlotte wegen opgezocht waar de nodige rijvaardigheid aangesproken diende te worden om door de bochten te zwieren.
Zo bracht onze GPS freak ons veilig en wel terug in Belgenland waar we het laatst stukje snelweg namen tot aan het eindpunt “luchthaven Wevelgem”
De bedoeling was om met een laatste verfrissing afscheid te nemen en iedereen zijn eigen richting huiswaarts te keren maar de gelegenheid die we voorzien hadden “Cafe Passé”wou enkel drank serveren als we een maaltijd bij bestelden.Waarom je Uw zaak dat café noemt is mij een raadsel maar swat.
Het kon deze mooie dag niet meer berderven en we hebben dan maar zo afscheid genomen en ieder is zijn eigen weg gegaan richting Home.
Ikzelf ben het langst samen blijven rijden met mijn streekgenoot Quatro en hebben op het laatste stuk in Haasdonk nog mooi kunnen ontsnappen aan een fotootje van de achterkant van onze Pan.Goed gezien van mij hé Quatro,ken die plaatsen zo een beetje!!
En in het vervolg push je zo hard niet meer,dan moeten we niet remmen voor die auto’s die in de middenberm staan.

Was rond 19.30h terug thuis na een lange en vermoeiende dag maar het was zeker de moeite waard!!!!

Carlos en Diete bedankt voor de mooie en prachtig voorbereide rit.
Filip bedankt voor het laatste mooie stuk.
Fotografen en Patrick bedankt voor de mooie fotoreportage.
Aan alle Panners en die ene met dat model waarvan ik de naam altijd vergeet bedankt voor het aangename gezelschap

13/03/2005 Panneman , Ivan ©

www.pan-european.be

STX1300 Pan-European-Site Map  mail Webmaster

30/06/2007