Forum Pan-European.be

Pan European

 

09/04/2005 - Blue Bird's Dijkentocht, The Sequel

 

Andermaal de dijkentocht, bochtenrijke ritten zijn ons ding ...Tussen de Neder-rijn en de Waal bij 5°C, toch 3 graden warmer dan 4 maand geleden, vordeel is dat het dan te koud is voor de meeste Nederlanders om dit deel van hun land onder de voet te lopen ....

Verslag van de rit door Panneman ...

Hey Collega's,

Panneman is thuis en heeft buikje goed gevuld en kleertjes te drogen gehangen.
Het was een heel mooie dag.
Vanmorgen om 7.30h aangekomen op de parking te minderhout waar ik nog ruimschoots de tijd had om de tank te vullen en een koffie te drinken..
Ietsje later arriveerden een aantal collega’s die al verrast werden door een heerlijke sneeuwbui in Antwerpen.Tja als je de juiste wegen niet neemt!!!!
Nadat iedereen zijn bakje gevuld hadden vertrokken 10 Pans en én Goldwing richting richting Gornichem Mac Donalds waar BlueBird en BlackBeauty ons al stonden op te wachten.
Niet tegenstaande dat de zon al mooi aan het doorbreken was waren we toch blij dat Catering Cees en zijn personeel al klaar stond met een dienblad vol koffie om ons op te warmen.
Rond halftien en na goedkeuring van BlackBeauty en zijn berijdster vetrokken we dan met twaalf motoren richting dijken.Alhoewel de temperatuur nog aan de lage kant was scheen de zon volop.
Waarschijnlijk door de slechte weersvoorspellingen was het heel rustig op de dijken zodat BlueBird goed in zijn sas was en we er een vlot tempo op na konden houden.
Na een dik uur rijden kwamen we aan onze eerste stopplaats en werd Bluebird zijn buikje geledigd door de thermossen koffie en koek te verwijderen die wij met zen allen verorberden .
Bedankt Cees en ander milde schenkers voor de lekkere en aangename koffiepauze.
Na een klein haf uurtje terug verrokken in het heerlijk winter zonnetje.
Een paar kilometer verder was de weg spijtig genoeg te smal voor onze brede machines en weden er in een onoverzichtelijke bocht iemands spiegels en zijkoffers eraf gereden.
Gelukkig is de motor niet gevallen en de berijder niet gekwetst en kon na wat oplapwerk (ja Coelieboy toch best dat je wat meer gereedschap dan enkel een VABkaart meeneemt)de rit hervat worden.
Rond 12.45h zijn we dan aangekomen bij ons gekend restaurantje “Het Rijnzicht “alwaar we gezamenlijk genoten hebben van een heerlijke en zeer vlotte lunch..(gekend en goedgekeurd tijdens de eerste winterdijkenrit)
Na een dik uur zijn we opnieuw opgestapt om de laatste honderd kilometer in één stuk(buiten de plaspauze)via de verschillende dijken af te werken.
Vanaf Tiel(mevrouw van www.panrijder.info wat heb je gedaan???)is het spijtig genoeg stelselmatig beginnen regenen zodat de snelheid en het bochtenwerk moest aangepast worden.Aan de reacties op de aankomstplaats in Gornichem heeft dit echter de Fun niet kunnen drukken en was naar mijn mening iedereen enthousiast over deze prachtige rit en streek.
Na daar nog een laatste koffie gedronken te hebben vertrok iedereen tevreden en moe terug naar zijn heimat .

BlueBird en BlackLady + berijders bedankt voor de toffe ontvangst en de mooie rit.
Alle deelnemers bedankt voor het leuke gezelschap en hopelijk is iedereen nog veilig en wel thuis aangekomen.
Pechlijders hopelijk wordt alle plastiek zo vlug en goedkoop mogelijk vervangen maar wees blij dat gelukkig erger voorkomen is .

Ik hoop voor de deelnemers van de rit op 23/04/2005 dat zij een even mooie rit beleven in dit prachtig stukje Nederland.

09/04/2005 © Panneman

 

De volledige rit:

 

Vertrek & Aankomstplaats:

Mc Donalds Gorinchem

Franklinweg 3

A15, Afrit 28 Gorinchem OOST

(N51 50.537 E5 00.212)

 

www.pan-european.be

STX1300 Pan-European-Site Map  mail Webmaster

30/06/2007