Forum Pan-European.be

Pan European

28/03/2005 Mergelland Classic 2005

2005 Jan Bronckers & Erwin Mattheeussen

FOTOS - Verslag

De Mergellandroute 2005 laat ons koorddansen op de grens tussen Nederland en België : het ene moment zit je in de voerstreek, het andere moment passeer je dorpjes zoals Slenaken, Vijlen, Epen, …
 

Ook dit jaar vertrekken we aan “De Pauze” te Tongeren. Na enkele km’s is het reeds dolle pret, want tijdens de afdaling naar Eben-Emael is het moeilijk om de gashendel in toom te houden. Visé is praktisch het enige stadscentrum dat we passeren .Voor de rest : geen rode lichten en niets dan slingerende wegen en mooie vergezichten.

In de abdij van Val-Dieu krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met de befaamde bieren van deze brouwerij. Wie zijn topkoffer thuis laat, zal er zeker spijt van krijgen …


 


De volgende stopplaats is het Amerikaans Kerkhof van Henri-Chapelle. De parking geeft uit op één van de mooiste vergezichten van het Herveland. De overkant confronteert ons met de gruwelen van de tweede wereldoorlog : meer dan 8000 soldaten, gesneuveld tijdens het ardennenoffensief, liggen hier begraven.

Van Henri-Chapelle rijden we via “ Het Schimpenbos “ naar het Drielandenpunt.

En dan merk je meteen dat we in Nederland zitten : wegen zo glad als een biljart, laten ons volop genieten van de mergellandroute.

Via Teuven komen we terug in België en blijven we slingeren tussen mergelland- en voerstreek.

En dan is het nog 60 km genieten tot aan het eindpunt …

Veel plezier.

 

Vertrek- en aankomstplaats :

Brasserie “ De Pauze “
Maastrichtersteenweg 376
3700 Tongeren
Tel : 012/26 29 88
(N50 47.572 E5 31.620)

Afstand : ± 170 km

Rijtijd : ± 3 uur
 

Roadboek

   

Hey Collega’s,


Ook terug in Mortsel geland na een praktisch droge en mooie dag .Volgens vrouwtje hebben we dan wel veel geluk gehad want hier in het Antwerpse heeft het deze morgend goed geregend.
Eerste afspraak deze morgen om 7.30h was met Ysegrim en zijn vrouwtje te Ranst.
Wij waren daar zeker niet de enigst motorrijders want er stond al een hele orde Deauvillers te wachten.Deze vroegen of zij mochten aanpikken bij hun grote broers wat uiteraard geen probleem was.De volgende afspraakplaats was de parking te Ham waar terug een RV punt voorzien was voor de Deauvilleclub.
Onze volgende afspraakplaats was Lummen dus zijn wij maar even de parking opgereden om de deauvillers af te zetten en verder te rijden.Sommige bleven aan onze Pan plakken en volgden gedwee naar Lummen.Denk dat het ook toekomstige Panners waren.
In Lummen stonden al een aantal collega’s te wachten waaronder Mark(was het nu met c of k) en Karine.Mensen die we nog maar enkel kenden van het forum en nog niet in levende lijve gezien.Moet toegeven dat het goed meeviel.
Filip en zijn vrienden waren deze keer wel een beetje te laat op de afspraak(zijn we niet gewoon van U hé Flipper.8.23h is 8.23 hé) Ook daar zaten een aantal nieuwe gezichten tussen waaronder Tirre en Panalpina.Was wel een beetje benieuwd wie die PanAlpina wel was omdat dit onze reisgezel voor Normandie wordt en het was ook ok.
Het laatste stukje naar Riemst werd dan samen afgelegd en daar stonden ook nog een paar Panners te wachten waaronder marleen en Guy en ST-er en Doris.
Na een tas koffie en een ontbijt kon de openingsrit van de Deauvilleclub aangevat worden.
Via een aantal kleine en mooie en soms bochtige wegen bracht het eerste stuk ons tot de abdij van Aubel/Val Dieu.Na een korte stop vervolgden we dan onze weg richting Henri-Chapelle.
Om reden at dit maar een heel kort stukje was hebben we het ommetje tot het Amerikaans kerkhof niet gemaakt en zijn we rechtstreeks verder gereden via Vaals naar het drielandenpunt.
Hier vond één van de Helga’s het nodig om ons tweemaal de berg richting toren op te sturen en werd de groep in twee gesplitst door het oponthoud door een touringbus.
Gelukkig was ons Marleen en ikzelf wel nog het bolleke pijl aan het volgen en kwam iedereen goed terecht.Sommige onder ons konden het weer niet laten om e ondergrond te testen in de leuke bochtjes en moesten weer sporen trekken met hun voetsteuntjes.
Aan één van de vele cafeetjes langs het parcours zijn we rond 12.0300h gestopt om onze lunch te verorberen en kwamen de groepen terug samen.Hier werden uiteraard weer vele zware verhalen verteld en werd er beter kennis gemaakt met collega motorrijders en forumgebruikers.
Na een klein uurtje hebben we dan geopteerd om de laatste ca 80km in één stuk af te leggen.
Deze leidde ons via Teuven en de voerstreek terug richting Limburg .
Ook hier liet Helga een steekje vallen en dienden we een groot stuk Off road te rijden .
In feit denk ik niet dat Helga hier een steek liet vallen maar dat het Filip was die niet kon nalaten om zijn traditioneel stukje off road te laten rijden.
Een beetje later hebben een aantal mensen ook een afslag gemist en werd de groep terug opgesplitst.Niet dat er een probleem was maar om die dingen te vermijden moeten we op voorhand met iedereen de afspraken die wij altijd gebruiken in kleine groep herhalen zodat iedereen weet hoe we dit ondervangen.
Omstreeks halfvier waren we dan allemaal terug op de vertrekplaats war we dan nog een lekker afsluitertje gedronken hebben.
Op een bepaald moment hoorden we een zwaar gedonder op de parking en ja hoor,Bloody Mary himself kwam de parking opgewalst met Josse en Janina.Het was een hele eer om deze mooie mastodont met zijn berijders te mogen ontmoeten.volgens mij zijn ze hun achterstand op onze winterkilometers al goed aan het inhalen.
Daarna terug eenzaam de autostrade opgedraaid om de laatste 100km terug naar Mortsel snel te overbruggen;

Heren van de Deauvileclub hartelijk Dank voor deze mooi rit en hopelijk worden we volgende maal opnieuw uitgenodigd.
Collega Panrijders bedankt voor jullie leuk gezelschap en de fijne rit

Vriendelijke motorgroeten van

©Ivan De Panneman

 

www.pan-european.be

STX1300 Pan-European-Site Map  mail Webmaster

30/06/2007