Forum Pan-European.be

Pan European

 

13/03/2005 - Gevorderde opleiding motorbeheersing Tongeren

SUPERCURSUS CVM TONGEREN WAS SUPER

Juist thuis gearriveerd van de Supercursus in Tongeren.
Het heel fijn weekend gehad.Gisterenmiddag in Wetteren afgesproken met een aantal collega cursisten.Chris,Panrijder en Filip waren daar op de afspraak en samen zijn we om 14.30 vertrokken naar Overijse via een stuk autoweg en verder binnendoor langs het zonienwoud.
Fons zat ons daar al op te wachten en na een snelle koffie nam Fonds en zijn Helga ons op sleeptouw via zeer vlotte en bochtige wegen richting Limburg.Rond 18.00h arriveerden we in Alken waar we een bezoekje wilden brengen aan Panneke en Marleen maar Helga vertikte het om de juiste straat aan te geven.We zijn dan maar verder getrokken naar ons hotelletje in Tongeren Bavershof.Hebben vandaag wel horen zeggen van Guy dat we lekkere koffie en wafels gemist hebben.Sorry Guy en Marleen maar toch bedankt voor de moeite.Ik zal de volgende maal een bolletje-pijl afdruk vragen om jullie te vinden.
S’Avonds in het hotel is Marck ons nog komen vervoegen en is Fons terug huiswaarts getrokken.Bedankt fons om ons een mooi stukje van Uw streek te laten bekijken.
Na het nuttigen van een lekkere maaltijd,geserveerd door een BMW rijder en een aantal zware verhalen zijn we dan onze bedjes gaan opzoeken om een heerlijk stukje rust op te zoeken zodat we ons monter en fris op de cursus konden begeven .Om 8.00h opgestaan,lekkere douche genomen en hop naar CVM Tongeren voor het ontbijt en de theorie.Hier is ook Johan en Panneke ons komen vervoegen.
Nadien,zo tegen 10h zijn we dan naar de kazerne van Tongeren getrokken waar de fun kon beginnen.Roland Vanvinckenroye was de instructeur van dienst en liet ons eerst wat opwarmingsrondjes draaien.Nadien hebben we dan de evenwichtsoefeningen, oefeningen en slaloms op heel lage snelheid en achtjes draaien.Volgens mij waren Roland zijn meters danig gekrompen want ik vond dat de kegeltjes wreed dicht bij elkaar stonden .Verder kwamen ook de nodige remproeven op hoge snelheid aan de beurt en de oefeningen op uitwijkmanoeuvres.
Ook was er een proef bij waar je de motor volledig moest laten stilstaan met de voeten op de steuntjes en juist voor je uit evenwicht geraakte terug vertrekken,leuk maar niet makkelijk.
Ondertussen was het middag geworden zijn we terug naar het CC gereden waar we dan gegeten hebben.Ik heb daar om wat opgenomen te worden tussen al die gentenaars maar Gentse Waterzooi genomen maar denk dat het niet veel geholpen heeft.
Na de middag hadden we afgesproken om een rit te doen openbare weg niet te doen maar verder oefeningen.Roland stelde voor om zijn videocamera op te halen en een aantal oefeningen te filmen.Tja als je met supermotards bezig bent moet je er van profiteren hé.
We hebben dan verder geoefend op de uitwijkmanoeuvres met remmen en de bochtentechniek in alle richtingen met en zonder obstakels.De bochten gingen voor iedereen op de duur vlotter en sneller en we konden het natuurlijk niet nalaten om de beton af te schrapen.
De laatste oefeningen van de dag waren de beruchte turnoefeningen op de motor waar je soms versteld van staat wat allemaal mogelijk is.Spijtig genoeg hebben we deze laatste oefening in mineur moeten afronden maar al bij al zijn we er goed n afgekomen.
Tijdens de evaluatie van de dag bleek dat iedereen met gro(o)t(st)e onderscheiding geslaagd was en we spijtig genoeg niet mogen terugkomen voor een tweede zit.
Mensen allemaal,ik vond het en geslaagde cursus waar gelukkig het weer ook voor 100% meezat en ik hoop van volgend jaar opnieuw van de partij e zijn.

Bedankt Fons voor de mooie rit naar Tongeren
Bedankt Guy en Marleen voor de gemiste koffie en wafels
Bedankt Filip voor de terugweg naar huis
Bedankt Patrick voor de fotoreportage en de poster
Bedankt Marck,Guy,Filip,Johan,Patrick en Chris voor het gezellige weekend
En Bedankt Centrum Voor Motorbeheersing Tongeren voor de zeer geslaagde en aangename Cursus

13/03/2005 Panneman , Ivan ©

 

www.pan-european.be

STX1300 Pan-European-Site Map  mail Webmaster

30/06/2007