Forum Pan-European.be

Pan European

 

Kuitenbijters 13/11/2004

Op Zaterdag 13/11 /2004 Rondrit Vlaamse Ardennen

Als basis van deze rondrit werd de Ronde Van Vlaanderen versie 2004 genomen, incl. enkele hellingen uit vorige versies. Parcours is bij gegeven weersomstandigheden vrij technisch, dus ideaal om de rijvaardigheid bij lage snelheid wat bij te schaven.


 

 

 

 

 

Het zwaartepunt van de rit bevind rond Oudenaarde.

Afstand +/- 200 km
Rijdtijd +/- 4:30 uur

Vertrek : 10:00 uur - Hotel Nazareth (N50 58.429 E3 36.768)
(Dit is op de E17 - richting Kortrijk, eerste tankstation na afrit De Pinte, we komen samen voor de ingang van het restaurant.)
Aankomst : +/- 16:00 Meerbeke (N50 49.487 E4 02.377)

Eventueel Picknick meebrengen .... welke wij zullen nuttigen in de Recrean (N50 51.058 E3 37.025), kleine snacks kunnen aldaar ook besteld worden. Drank wordt natuurlijk aan den toog bij den "patron" besteld.

Een 20-tal kuitenbijters zijn voorzien, je kan enkele foto's bekijken op www.rvv.be .

Er zijn geen "OFF-Road" toestanden en bij hevige regenval worden een aantal kasseistroken/hellingen vermeden.

Deze rit gaat door onder alle omstandigheden, behoudens sneeuwval en/of ijzel maar wordt echter aangepast aan de omstandigheden (eventueel verkort).


De hieronder vermelde route is louter indicatief, het is mogelijk dat er van afgeweken wordt dit afhankelijk van verschillende factoren.

Er wordt samen vertrokken, dus ook samen aangekomen. Het is echter mogelijk dat de groep lang wordt uitgetrokken naargelang de omstandigheden, de afspraken hierover zijn duidelijk , de voorrijder bepaald het tempo, ook degene die volgen houden de rijders achter hen in het oog, wanneer de route van richting verandert en de persoon achter u is niet meer in het vizier dan wacht je op die persoon. Wanneer deze persoon terug aansluit dan vervolg je de route. De persoon welke voor jou reed zal hetzelfde doen. Op deze manier wordt het tempo niet gebroken en verloopt de rit "vloeiend". Zoals steeds rijden de minst ervaren rijders , voorzover die erbij zijn vooraan.

 

Verslag van de rit , gezien door de koplamp van een Blauwe STX1300/A4

Hallo Kuitenbijters…..

Het is zaterdag, kwart over zeven in de morgen, als er aan mijn garagedeur wordt gemorreld. De kanteldeur gaat open en wie is daar……Cees, mijn berijder.
Er worden wat spulletjes in mijn kofferkont gefrommeld en ik wordt uit de garage gereden. Zwart van jaloezie bleef “Black Beauty”, een glimmende zwarte Honda Shadow, achter in de garage. Ik wordt aan de praat gebracht en we gaan rond half acht op pad.

We rijden richting het zuiden, de zon tegemoet. De wegen zijn wat vochtig, maar gewoon mooi glad asfalt. Ik ontwaar bij Breda een mooie regenboog en jawel de bijbehorende regen raakt mij ook. Gelukkig van korte duur.

Hé, we rijden België binnen. We rijden een donker gat in, blijkt een tunnel te wezen. Uitvoegen….. en we rijden een plek op met allemaal Q8 hokjes met slangen eraan. Er stonden een paar “oudjes” te wachten. Ik knipoogde naar ze; op hun ruggen bleken Softy en Paniekje te huizen. Even later kwam er een groene pan aan denderen, met Panneman op zijn rug. Tegen mijn berijder zei hij iets over een “sprekende motor”, ze waren dus over mij aan ’t ouwehoeren.

We vetrokken naar Nazareth, waarvan ik altijd dacht dat het ergens in het Midden-Oosten lag. In België hebben ze ook “alles”. Op een “Toekan-parking” stonden al enkele pannen te wachten o.a. die van Filip. Mijn buik werd daar gevuld met een vloeistof waar ik het altijd warm van krijgt. Langzaam welde de meute aan tot een aanzienlijk aantal. Wat zie ik nu aankomen….Panmans en oh, jee…. in zijn spoor een tweetal BMW.

Ik hoor Filip wat informatie geven aan al die berijders. Iets over “koeien en bieten en modder”. Ook zei hij iets over “van de baan raken” en dat je dan mogelijk “zo’n eind zou zakken”. De figuurlijke ruimte tussen zijn handen was ongeveer 20 cm. Enkele waarschuwingen dus. Een fijn geluid van startende pannen en ook nog wat “BMW- gemompel”. We gaan op pad……

Over glooiende hellingen, smalle betonbaantjes, klinkertjes en ander wegbeslag. Van alles ging onder mijn sloffen door. Pats rechts af, de Molenberg… “rustig met dat rechterhandje” fluister ik tegen mijn berijder. Kasseien die er niet netjes bij liggen….
Op naar de Wolvenberg en dan naar de lunchplek in Oudenaarde. Gezellig opgelijnd op een asfaltplaat met witte hokjes. Flitslicht… we werden gefotografeerd en alleen omdat we er niet zo mooi uitzagen.

Een uurtje later.......

Daar kwamen ze weer aan, onze stoere berijders. Ze hadden ons mooi in die regenbui laten staan. Nu het droog is “durven’” ze zeker weer. Wat zie ik nou voor gekke namen voorbij komen: Oude Kwaremont, Paterberg, Koppenberg, Steenbeekdries, Taaienberg en Eikenberg.

Shit….. er is een pan van de baan gegaan. Nero, zijn berijder, was waarschijnlijk met zijn gedachten effe ergens anders. Ik hoorde Filip het vanmorgen nog zeggen: koeien, bieten en modder.
De afstand tussen zijn handen had wat groter mogen zijn, toen hij het had over “van de baan geraken”. Het was geen 20 cm, maar dik een halve meter. Gelukkig hadden wij potige berijders en die hebben Nero’s paarse lieveling weer op de baan gezet.
Met een “geblesseerde” knie ging Nero rechts en de rest links af aan het eind van de Zeelstraat.

Taveerne De Tempel was open en dus werden we weer achtergelaten op de parking. Nadat ze weer uit de “kroeg” kwamen, werd er van enkele pannen en die 2 BMW's afscheid genomen. De rest ging door naar Meerbeke. Geraardsbergen…. Eindelijk ga ik die Muur eens besteigen, maar nee we reden er langs. Wie als eerste op de top van de Bosberg is, komt in de RVV ook meestel als eerste in Meerbeke aan. Bij ons was het net zo……

Na de meet werden we, volgens mij, opgevangen door MotorFan.
Een mooie dag in de Vlaamse Ardennen zat erop. Afscheid nemen en eerst met z’n allen richting de E 40. Richting Antwerpen reed alleen de “blauwe ouwe” van Softy nog voor me. Na weer dat donkere gat in Antwerpen….effe zwaaien ......en ik was “lonely”.

Terug in Zeist ging de deur van de garage open. Ik schaamde me haast om weer naast “Black Beauty” te gaan staan. Zij straalde en ik zag er werkelijk niet uit, onder de moddershit. Zij straalde van buiten en ik van binnen. Het was een schitterende dag geweest………

Ik heb “Black Beauty” belooft dat we morgen samen op pad gaan......onze berijders krijgen we wel zo gek!

P.S. Als jullie, Kuitenbijters en anderen, eens zin hebben in een tocht over verhoogde wegen met mooie uitzichten ( dijken ) wil ik graag voor jullie uitrijden. Op een schitterende tocht van +/- 250 km met 90% dijkwegen wil ik jullie gids zijn......

Met motorgroetjes,


Blue Bird

15/11/2004, Cees van Meerten©

 

De volledige rit:

201 km / rijtijd : 4:30 uur

Vertrek : Hotel Nazareth

Aankomst : Meerbeke

Deel 1:

82 km / rijtijd : 2 uur

Vertrek : Hotel Nazareth

Aankomst : Sportzaal Recrean - Oudenaarde (N50 51.058 E3 37.025)

Deel 2:

65 km / rijtijd : 1:30 uur

Aankomst : Buurt Maarke-Kerkem - (N50 48.958 E3 39.190)

Deel 3:

54 km / rijtijd : 1:00 uur

Aankomst : Meerbeke - (N50 49.487 E4 02.377)- 16:00 -16:30 uur

www.pan-european.be

STX1300 Pan-European-Site Map  mail Webmaster

30/06/2007